OLED Pailate Laina E Ofo Fetuutuunai Avanoa Faatasi ai ma leisa Pese

'Lyteus' 'auʻaunaga e aofia ai le roll-to-roll laser cutting ua fuafuaina e lagolago atinaʻe o fou moli oloa.

OLED

Lolo i luga, lola i luga

O se consortium aofia ai Peretania Nofoaga autu mo Faʻagasologa Fou (CPI) o loʻo ofoina auaunaga e ala i se fou fetuʻunaʻi-avanoa pailate laina mo vailaʻau LED (OLED) gaosiga.

Lauiloa o leLyteus", O le tautua o se ese-shoot mai le € 15.7 miliona"PI-FAI"Pailate laina poloketi, na maeʻa faʻamaeʻaina ia Iuni ma sa faʻatupeina e ala i le ata o le ata lautele-faʻapaʻiaina a le lautele-tumaoti a Europa

I le faʻalauiloaina o tagata faʻatau e aofia ai igoa o aiga Audi ma Pilkington, o le fuafuaga o le fesoasoani lea i kamupani paʻaga ma le sheet-to-sheet ma le roll-to-roll prototyping o le OLED fetuutuunai, mo talosaga i le isi itu o le tusiata fale, taʻavale, malae vaʻalele, ma tagata faʻaaoga eletise.

Novema mafutaga faaleaoaoga
O le isi paaga o le consortium, o le Fraunhofer Institute for Organic Electronics, Electron Beam ma le Plasma Technology (FEP) ua fuafuaina e talimalo i le falefaigaluega i le aso 7 o Novema, lea o le a faʻaalia ai auaunaga a Lyteus i tagata faʻatau pisinisi.

E tusa ai ma le CPI, o le fonotaga faaleaoaoga o le a mafai ai e tagata fiafia ona iloa mea o loʻo ofoina mai e le tautua pailate a le Lyteus. "O paaga alamanuia o le PI-SCALE o le a faʻaalia foi a latou tusi talosaga, ma le tele o tagata atamamai ma paʻaga suʻesuʻe o le a avanoa e talanoaina ni auiliiliga e uiga i le tele o auaunaga aofia ai o se vaega o Lyteus," na taʻua ai.

Fetuutuunai OLEDs i ai le ono mafai ona faʻaaogaina i le mamanuina o soʻo se numera o fou fou oloa i soʻo se tele tele o ituaiga apalai. O le tekonolosi mafai ai le gaosia o ultra-manifinifi (manifinifi nai lo 0.2 mm), fetuutuunai, mama, ma malamalama malosi-lelei moli malamalama oloa i toetoe lava leai se faʻatapulaʻaina mea taua.

I le avea ai o se vaega o le poloketi, ua fausia ai e le CPI le mea e talitonuina o le muamua vavaeina-i-lugā vavaeina leisa gaioiga mo le filifilia o fetuutuunai OLED. Ina ia fausia ia vaega taʻitasi, na faʻaaogaina e le CPI leisa femtosecond tulaga ese ma le saʻo, "na faʻasilasila mai ai." O lona uiga ua mafai nei e le pailate o Lyteus faʻataʻitaʻi ona faʻatino pese maualuga ma maualuga le saoasaoa mo le fetuutuunai o le OLED. "

O lena suiga fou ua faamoemoe e fesoasoani i tagata faʻatau le laina pailate ia maua ni oloa fou i maketi vave ma i se tau maualalo ifo nai lo le taimi muamua na mafai ai.

Fai mai Adam Graham mai le CPI: "PI-SCALE ofa atu i le lalolagi vasega agavaʻa ma tautua i le pailate gaosiga o ni OLED fetuutuunai fetuutuunai ma o le a mafai ai ona faia ni suiga fou i taʻavale, tagata faufautua luminaire ma malae vaʻalele oloa.

"O le mea taua, kamupani o le a mafai ona faʻataʻitaʻia ma atiaʻe a latou faʻapitoa faʻamatalaga i se alamanuia fua, ausia le oloa faʻatinoina, tau, fua, lelei ma le saogalemu manaʻoga e faʻafaigofieina tele maketi vaetamaina."

Tagata faʻatau e amata mai i amataga e oʻo i le blue-chip multinationals e tatau ona mafai ona faʻaaoga Lyteus e vave ma taugata lelei le suʻesuʻeina ma faʻateleina a latou fesuiaʻiina OLED moli malamalama ma faʻaliliu i latou i maketi-sauni oloa, faʻaopopo CPI.

Galue taugofie AMOLED e faʻamalosia ai le maketi TV
I le avea ai o se tasi o uluaʻi faʻaaogaina o tekonolosi, ua amata ona amata atu le televise mo le televise-matrix OLED (AMOLED) TV i nisi tulaga - e ui lava o le tau ma le faigata o le AMOLED TV, faʻapea foi ma le tauvaga mai le aofaʻi o LCD ua faʻateleina. , ua faʻatapulaʻaina le fua faatatau o atinaʻe e oʻo mai i le taimi nei.

Ae tusa ai ma suʻesuʻega faufautua IHS Markit o le maketi ua sauniuni e paʻu i le tausaga fou, ona o le paʻu o oloa gaosi ma manaʻoga mo manifinifi TVs tuʻufaʻatasia e tuʻuina atu i le vaega nisi faʻaosoosoga faʻaopoopo.

I le taimi nei e tusa ma le 9 pasene o le maketi, o le AMOLED TV faʻatau atu e faʻamoemoe e oo atu i le $ 2.9 piliona i lenei tausaga, o se fuainumera na faʻamatalaina e le aliʻi suʻesuʻe o le IHS, o Jerry Kang, e tusa ma le $ 4.7 piliona i le tausaga fou.

"Amata i le 2020, AMOLED TV averesi faʻatau atu tau o loʻo faʻamoemoe e amata amata ona paʻu ona o le siʻitia o gaosiga gafatia faʻamalosia e le taliaina o se sili atu alualu i luma gaioiga," lipotia Kang. "O lenei o le a avanoa ai le ala mo le sili atu lautele lautele vaetamaina o AMOLED TV."

I le taimi nei, o AMOLED TVs e tusa ma le fa taimi le tele e gaosia ai e pei o le LCDs, ma e taugata tele ai mo le tele o tagata faʻatau - e ui lava i foliga vaaia o le ultra-manifinifi, lightweight form, ma le lautele o lanu gamut na mafai e OLED.

Ae o le faʻaaogaina o substrates tioata tele-module i le lata mai AMOLED faʻaaliga nofoaga fausiaina, lagolagoina tele faʻaali tele i luga o le tasi substrate, tau e faamoemoe e pa'ū vave, ao le tele o avanoa avanoa tupuʻeʻe faatasi.

E tusa ai ma le saunoaga a Kang, o lona uiga o le maketi mo TV AMOLED o le a tupu vave mai le 2020, ma o le a maua ai le tusa o le tasi-lima o TV uma na faʻatau atu e le 2025, ona o le fesoʻotaʻi maketi osooso i le tau i le $ 7.5 piliona.


Taimi Post: Oketopa-31-2019